Landgoed Maria Hoeve, Papenvoort

Updated: Apr 26, 2021

24 april. We zijn op Landgoed Mariahoeve te Papenvoort een buurtschap nabij Borger in Drenthe. De Natuurcamping ligt midden in een boskavel van 20 hectare en heeft tussen 60 en 80 plaatsen zo verteld de beheerder. Maar herkenbaar zijn ze niet en dat geeft de camping een heel natuurlijke uitstraling.


Wat de camping uniek maakt is dat je al heel vroeg welkom bent, vanaf 10:00 uur kun je al terecht. als je dus alleen het weekend hebt, kun je dus de hele dag fietsen of wandelen in de omgeving en die leent zich daar ook voor. we komen rond een uur of 12:30 aan en worden vlot naar een plekje geholpen. Vraag is wel “hoe ga je staan als er geen richting aan gegeven is?” Vrijheid heeft ook zijn lastige kanten!

We zijn gesetteld en gaan lunchen, daarna zoek ik op Komoot naar een rondje wandelen en later vertrekken we voor een kort rondje langs Drenthes Aa. Als we terug zijn begin ik aan dit weekend blog. Wat ons opvalt aan de camping dat er heel weinig ‘witte’ campers zijn. Het is een mengelmoes van klassiekers, zelfbouw en excentrieke bloemencampers. Kortom heel goed passend bij een Natuurcamping. Wat ons ook aanspreekt is dat elke plek een vuurplaats heeft, en bij de borrel brand ons vuurtje.

25 april, ik start met een rondje hardlopen en vertrek voor een duurloop van 13 kilometer. De route van Komoot stuur me na vijf kilometer langs de provinciale weg naar Grollo. Verderop lonkt het bos dus besluit ik de route aan te passen en loop via de boswachterij naar het Dorp. Van Grollo naar de camping loop ik nog via het mountainbike parcours bij de zandwinput De Moers. Na 17 kilometer ben ik terug en zitten de meisjes aan het ontbijt.


Na het ontbijt ruimen we op en bereden ons voor op een rondje fietsen. De route komt van Komoot en brengt ons naar het nationaal landschap de Drenthse Aa noordelijk van papenvoort. Het is een mooi rondje en de natuur is zeer divers, als we om 15:30 terug zijn bij de bos gaan we huiswaarts.


Weer een geslaagd weekend in coronatijd.

Recensie kampeerterrein

Gastvrijheid : beheerder is vriendelijk en behulpzaam.

Ligging : groot bosperceel 20Ha, aan provinciale weg (niet hinderlijk)

Sanitair : gedateerd, redelijk schoon

Plaatsen : grote plaatsen, vrij indeling, niet afgeschermd

Pluspunten : ja mag staan hoe je wilt, grote zwemvijver, mooi in bosperceel

Minpunten : drinkwaterkraan niet gevonden

Voor herhaling : ++++ (4/5)

Algehele indruk : mooi kampeerterrein, met gedateerd sanitair. kan wat rommelig overkomen door indeling maar is daardoor ook charmant. Bij warm weer is de mooie zwemvijver heerlijk. Zeker de moeite waard om een keer heen te gaan.

Link kampeerterrein : Landgoed Mariahoeve

99 views

Recent Posts

See All