Een drankje op zijn tijd . . .

Updated: Apr 9, 2021

Een drankje op zijn tijd, zorgt voor vrolijkheid - geniet maar drink met mate, en overdaad schaadt - maar een kwaliteitsbiertje hoort erbij. Waarbij zul je je afvragen en wat is een kwaliteitsbiertje. Ik ga je vanuit mijn perspectief van de dorst helpen . . .

Ik drink graag een biertje, geen pils maar bier. het liefste heel regionaal omdat dat goed past bij het het avontuur als je op pad bent. Deze imperial red ale van Flea kocht ik in het Brabantse Eersel voor het niet mis te verstane bedrag van vijf euro. Hoezo lokaal? in februari 2021 is Italie rood gekleurd, dus was Eersel het hoogst haalbare?!. Maar het was het meer dan waard en Eersel het moet gezegd een mooie plaats.


Quote:

Van bier, stroopwafels en appeltaart wordt je niet dik, Klopt! Want een appel is fruit en bier is gemaakt van graan en graan is een plant en planten zijn groente. Dus. En suiker? Dat is ook groente, want het komt van riet of biet en dat is ook een plant . . .


Verder lijkt dat biertje - zoals de quote op deze pagina - bij de fiets subcultuur te horen en fietsen is een van de dingen die we graag doen. Na een koers wordt vaak pils gedronken, maar bij fietsen op elke andere ondergrond dan asfalt lijkt bier te horen. Maar terug naar Flea en de Imperial Red Ale, het is een heerlijk amber kleurig biertje, licht bitter met een nasmaak van karamel en hazelnoten en niet te zwaar. Hij combineert prima met een lekker stukje oude, of blauwe kaas. Drink hem niet te koud, dan


Matteo en Maria Cristina

Zijn de eigenaren van de brouwerij in het Italiaanse Gualdo Tandino in de regio Umbrie. De namen van de bieren worden ontleend aan de verhalen die worden vertelt over helden, heksen en dames uit de streek zoals Constance, Federik, Anais e.a. Het water komt uit de Gualdo Tandino, zuiver water dat van nature stroom in de buurt van de apennijnen van Gualdo. De gerst wordt verbouwd op de familie boerderij, hop en suiker wordt geleverd door streng geselecteerd leveranciers.


5 views

Recent Posts

See All