Nationaalpark de Maasduinen

Updated: Apr 11, 2021

In ons kleine kikkerlandje zijn er meer dan voldoende plaatsen waar wij nog nooit geweest zijn. Zo vertrokken we op goede vrijdag naar een smal strookje land tussen de Maas en de Duitse grens. Het smalle strookje land is gevormd door het water, de wind en de mens door vele eeuwen heen. Oorspronkelijk is het het stroomgebied van de Rijn, de Maas was toen een zijtak van de Rijn. Na vele eeuwen van landbouw ontwikkeling en zand en grond ontginningen is een bijzonder gebied ontstaan.


Wij stonden met onze Knaus op de mini camping het Wolfsven in Well met 15 plaatsen een kleine maar prima camping vlakbij de grote zand- en grindwinningplas, het Reindersmeer.

De camping is uitstekend geschikt als basis voor wandelingen of fietstochten, of voor een rondje hardlopen om de plassen. Voor de mountainbiker ligt er een mooi parcours om het Reindersmeer en het Leukermeer

In de directe omgeving van Well en de camping vindt je onder andere het landgoed landgoed de Hamert, het pittoreske plaatsje Arcen met de beroemde kasteeltuinen en het landgoed Arcen en uiteraard de thermaal baden van Arcen. Wij hebben een rondje gefietst vanuit de camping naar Arcen en via landgoed de Hamert terug. Vooral het fietspad (schelpenpad) aan de oostkant van de Maasduinen tegen de Duitse grens aan vonden wij erg mooi. Helaas waren de kasteeltuinen van Landgoed Arcen vanwege de pandemie gesloten, net zoals de bezoekerscentra bij Landgoed de Hamert als bij de het Reindersmeer. op de terugweg kwamen we land de Hertog Jan Brouwerij en hebben konden nog een troost biertje kopen. We komen gaan zeker nog een keer naar de Maasduinen met de hei in volle bloei moet het prachtig zijn.


10 views

Recent Posts

See All