Rondje Balloerveld

We beginnen ons rondje fietsen vanuit Papenvoort. Het is fris 10 graden met een stevige noorden wind, maar een strak blauwe lucht. Na een kort stukje aanbreng route begint de route van Komoot in Rolde. We fietsen lang de molen en vervolgens in een lichte afdaling richting Loon te fietsen.

Een mooi stukje fietspad is de Deurzerdijk tussen de Drentse Es en het Deurzerdiep uiteindelijk kom je dan in Loon. Vanuit Loon daal je licht op de Balloerweg om via de Rammeling weg naar het mooiste fietspad van Drenthe te rijden. Fietspad 2020 is inderdaad heel mooi, je fietst langs het natte landschap van de Es naar Taarlo.

Mooiste fietspad van Drenthe, fietspad 2020

Na Taarlo fietsen we via de Molensteeg door het Balloerveld, naar een stukje gravelpad, dit Bospad leidt naar een van de vele hunnebedden die de regio rijk is. Natuurlijk stoppen we even om dit te aanschouwen. Met de Drentse Ee aan ons rechterhand buigen we af naar Zeegse. Hier is duidelijk iets te doen een recreatief overstap punt of iets dergelijks, het is er gezellig druk en wij stoppen voor koffie en warme chocolademelk.


Later wordt het duidelijk we fietsen langs de Gasterse duinen en gaat het in zuidoostelijke richting naar Annen via het Strubben Kniphorstbosch. We fietsen door het pytoreske boerderijdorp Anloo en kruisen de het Baloerdiepje, een van de vele beeken in het balloerveld. We zijn van de wind af en de zon doet het goed op de rug, met de wind mee pedelen we huiswaarts. Net na Anderen kruisen we de N33 en zijn terug in Nooitgedacht, nog een paar kilometer en we zijn weer op de camping.

Downloaden GPX bestand: Rondje Balloerveld op komoot, of hier van de site:

Het Baloërveld – Over de Drentsche Aa R
.
Download • 104KB15 views